Corbín compareix al jutjat després de posar-lo en llibertat en relació a l'operació Assut

El cunyat de l'exalcaldessa de València, Rita Barberá, ha entregat el passaport.

À Punt NTC
À Punt NTC

Al voltant de les 13:30 hores Jose María Corbín ha arribat al jutjat. Tranquil i somrient i acompanyat de la seua filla Rita no ha volgut fer cap declaració. Corbín investigat en el cas Assut, haurà de comparéixer el primer i el tercer dijous de cada mes davant el jutge. El cunyat de l'exalcaldessa de València ha entregat el seu passaport. 

La titular del jutjat d’instrucció número 13 de València va decretar la posada en llibertat de l'advocat dimarts, perquè considerava que ha disminuït “notablement” el risc de destruir proves. L’advocat va ser detingut per la seua presumpta implicació en el cobrament de comissions a contractistes municipals. 

Corbín va ingressar en presó provisional, comunicada i sense fiança el 3 d’abril en el marc de l’operació Assut, en la qual l’advocat està considerat com “el principal implicat”, mentre que el seu soci Diego Elum, també detingut en aquesta operació, va ser posat en llibertat provisional amb mesures cautelars.

La causa, que està declarada secreta, s'ha obert per delictes de suborn, falsedat documental, blanqueig de capitals, contra la Hisenda Pública i tràfic d’influències. En l’operació també figuren com a investigades la dona de Corbín i germana de Barberá, Asunción Barberá, i les seues tres filles.

També et pot interessar

stats