El copagament farmacèutic acaba per a les famílies monoparentals

Aquest col·lectiu se suma a d'altres com els pensionistes o les persones aturades que ja gaudeixen d'aquesta exempció.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, intervé sesió de control al Govern, en Les Corts
El president de la Generalitat, Ximo Puig, intervé sesió de control al Govern, en Les Corts / Kai Forsterling (EFE)

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que abans que acabe l'estiu les famílies monoparentals ja no hauran de fer front al copagament farmacèutic, una mesura que arribarà als titulars i beneficiaris de la renda valenciana d'inclusió abans d'acabar l'any.

Aquest col·lectiu se suma a d'altres que ja n'estan exempts, com els pensionistes amb rendes baixes, les persones amb diversitat funcional i els menors vinculats a adults amb rendes inferiors a 18.000 euros. Els últims a beneficiar-se de la supressió del copagament foren els aturats i les aturades amb rendes inferiors a 18.000 euros, que des de l'1 de maig tampoc no han de pagar els medicaments. Durant la primera setmana 24.000 persones s'han beneficiat d'aquestes ajudes.

Actualment s'aplica un copagament del 40% als medicaments. Les ajudes de la Generalitat, que es concedeixen de manera automàtica, subvencionen un màxim de 110 euros anuals per als pensionistes i els seus beneficiaris, i d'un 30% per a les persones beneficiàries que pertanyen a mútues, en el cas dels medicaments. Per a les persones discapacitades, la quantitat varia segons el règim d'aportació a la farmacèutica assignada.

També et pot interessar

stats