La Coordinadora Valenciana d'ONGD considera "indignant" la sentència pel cas Blasco

La sentència de l'Audiència de València condemna l'exconseller Blasco a un any de presó per malversació de cabals públics en el cas Cooperació.

Inici del judici de la primera peça del cas Blasco en una imatge d’arxiu
Inici del judici de la primera peça del cas Blasco en una imatge d’arxiu / Europa Press

La Coordinadora Valenciana d'ONGD considera "decebedora i indignant" la sentència de l'Audiència de València, que condemna l'exconseller de Solidaritat i Ciutadania, Rafael Blasco, a un any de presó per malversació de cabals públics en el segon juí del cas Cooperació.

El tribunal va publicar ahir divendres la sentència sobre les peces 2 i 3, en les quals es jutjava la responsabilitat penal pel desviament de fons destinats a la construcció d'un hospital a Haití que mai es va fer i altres projectes humanitaris entre els anys 2007 i 2012. Així, la coordinadora afirma que, a pesar que la sentència, declara provats "uns fets gravíssims" i condemna per delictes de malversació, prevaricació, frau en subvencions i falsedat documental, entre altres, la sentència imposa unes penes que no estan "ni mínimament en proporció amb la gravetat dels delictes".

A més, la coordinadora considera "incomprensible" el fet que la sentència aplique atenuants com la reparació del mal causat, "quan els condemnats només han retornat una ínfima part dels diners robats", així com la "confessió tardana" quan la majoria dels condemnats es van negar a declarar en l'acte del judici.

D'aquesta manera, les ONGD han anunciat que presentaran un recurs davant el Tribunal Suprem "perquè la sentència es corresponga amb la gravetat dels fets confessats pels acusats i reconeguts com a provats" en la mateixa sentència de l'Audiència.

També et pot interessar

stats