La Coordinadora Valenciana d'ONGD alerta del missatge d'impunitat que llançaria un pacte amb Blasco

Demana "condemnes raonables" i que es tornen els diners defraudats.

La Coordinadora Valenciana d\'ONGD alerta del missatge d\'impunitat que llançaria un pacte amb Blasco
La Coordinadora Valenciana d'ONGD alerta del missatge d'impunitat que llançaria un pacte amb Blasco
14 de maig 2019 - 20:22

La Coordinadora Valenciana d'ONGD ha emés un comunicat aquest dimarts per a insistir en la seua negativa a signar "cap acord de conformitat que no garantisca la devolució del que s’ha defraudat i justícia efectiva", a més de "l'assumpció d'unes condemnes raonables" per part l'exconseller de Solidaritat i exportaveu del PP a les Corts, Rafael Blasco.

En la sessió d'aquest dilluns, el fiscal Anticorrupció Jesús Carrasco ha presentat pactes de conformitat o preacords encara per concretar amb un total de 16 acusats dels 24 que seuen al banc dels acusats, entre els quals es troben el mateix Blasco i l'empresari Augusto César Tauroni, els dos principals acusats.

Per a la Coordinadora, que representa l'acusació particular en el juí per les presumptes irregularitats en subvencions a ONG i en el projecte d'un hospital a Haití que no es va arribar a construir, qualsevol acord que no incloga aquestes condicions és "inacceptable", atés que "estaria llançant a la ciutadania un missatge d'impunitat davant de la corrupció i l'estaria fent el cas més immoral que ha sacsejat la Comunitat Valenciana".

Segons aquesta entitat, que agrupa nombroses ONG, el lletrat de Blasco va aportar a la sala el títol de propietat d'un local situat a València del qual "ni tan sols és propietari". La Coordinadora entén que aquest oferiment "no és seriós" i "de cap manera garanteix el rescabalament de la responsabilitat civil i els danys morals que se li reclamen".

També et pot interessar

stats