Podem convoca primàries per a les eleccions generals abans de Nadal, amb Iglesias com a candidat

El pròxim dimarts es coneixeran els candidats autonòmics i municipals del partit morat.

Podem convoca primàries per a les eleccions generals abans de Nadal, amb Iglesias com a candidat
Podem convoca primàries per a les eleccions generals abans de Nadal, amb Iglesias com a candidat

El Consell Ciutadà Estatal de Podem ha decidit aquest divendres convocar primàries abans de Nadal per a confeccionar la seua llista per a les eleccions generals. Des del partit volen estar preparats davant del possible avançament electoral. A més, el secretari general, Pablo Iglesias, ha confirmat la seua intenció de presentar-se, segons han informat fonts de la direcció estatal de Podem.

Així ho han acordat els màxims dirigents del partit morat, amb l'objectiu d'estar preparats davant del possible avançament electoral que preveuen cada vegada més promte per la situació "d'incertesa" i la ruptura de la majoria parlamentària.

En la seua intervenció inicial, Iglesias ja ha assenyalat com a opció més probable l'avançament electoral, davant de la "falta de voluntat" del govern espanyol de buscar suports als pressupostos, i la negativa d'alguns partits catalans a diferenciar la situació dels presos de la millora de vida de la població espanyola i catalana.

Candidats autonòmics i municipals

El secretari general de Podem a la Comunitat Valenciana, Antonio Estañ, ha participat aquest divendre en la reunió del Consell Ciutadà Estatal. Estañ ha avançat que el pròxim dimarts es coneixeran els resultats de les primàries en l'àmbit autonòmic i a les ciutats de Castelló, València, Elx i Alacant. A més, Estañ ha afirmat que l'aposta de Podem sempre ha sigut "enfortir" el Botànic

Amb la previsió d'un possible avançament electoral, Antonio Estañ arribava al Consell Ciutadà Estatal de Podem amb la idea clara que, si es convoquen eleccions, millor que no es condensen en un "superdiumenge"

El secretari general de Podem a la Comunitat Valenciana s'ha mostrat optimista de cara a un possible pacte, en l'àmbit autonòmic, amb Esquerra Unida per a les eleccions del mes de maig i ha deixat la porta oberta a continuar amb el Pacte del Botànic, ja que considera que l'aposta de Podem sempre ha sigut enfortir-lo.

En l'àmbit estatal, Estañ ha recordat que el seu partit és capaç d'entendre's amb el PSOE "quan es tracta de garantir drets".

També et pot interessar

stats