Controvèrsia en el Botànic per les declaracions de Sánchez sobre el finançament

Compromís i Unides Podem parlen de de “decepció” i “broma de mal gust” on el PSPV veu un compromís clar.

Portada: Pedro Sánchez, en un míting de la precampanya electoral aquest dimecres a València

La reforma del finançament autonòmic ha obert una controvèrsia en els grups del Botànic. L’anunci del president del govern central en funcions, Pedro Sánchez, que revisarà el model “al llarg de la legislatura” i no de manera immediata, ha causat “decepció” en Compromís i ha sigut qualificat com una “broma de mal gust” per Unides Podem, mentre des del PSPV l’ha interpretat com un “compromís clar” amb la Comunitat Valenciana. 

El síndic de Compromís a les Corts, Fran Ferri, no amaga la “decepció” amb Sánchez i exigeix “tota la contundència" al president de la Generalitat i líder dels socialistes valencians, Ximo Puig, perquè reivindique un finançament just en les reunions oficials i les declaracions públiques. De les afirmacions de Sánchez estima que té intenció de prolongar la singularitat valenciana, és a dir, una comunitat pobra que “aporta recursos [a l’Estat] com si fora rica”.

Tant o més contundent ha sigut la crítica del company de Ferri en el Congrés, Joan Baldoví. "Estem farts de les falses reivindicacions del PSOE seguides sempre d'un ‘no hem tingut temps’", ha lamentat el diputat, que ha recordat el compromís que va subscriure el líder socialista amb la reforma del finançament de la Comunitat Valenciana en la moció de censura que el va espentar cap a la presidència del govern espanyol. 

Per a la síndica de Unides Podem, Naiara Davó, la proposta del president del govern en funcions d’abordar el finançament al llarg de la legislatura és “una broma de mal gust”, després de les gestions i el treball avançat entre les parts per a solucionar-ho en un any. 

El secretari d’organització del PSPV-PSOE, José Muñoz, ho veu d’una altra manera i creu que Sánchez va mostrar “un compromís clar” amb la reforma del sistema i que per als socialistes valencians aquesta serà una de les primeres qüestions que es reclamaran al govern que isca de les eleccions del 10N.

Per la seua banda, el síndic de Ciutadans, Toni Cantó, ha qualificat de “lamentable la imatge de Sánchez anunciant que no es parlarà del finançament fins a dins de quatre anys”, i ha retret a Ximo Puig que aplaudira “la veu del seu amo”.

Per part del PP, la seua portaveu adjunta, Elena Bastidas, ha dit que després de la visita de Pedro Sánchez a València, ha quedat constatat que “Puig ha abandonat defininitvament els valencians”. 

També et pot interessar

stats