Més control per al quilometratge dels diputats i diputades de les Corts

A partir d’ara, els parlamentaris han d’omplir un document on conste el tipus de vehicle, la matrícula i els quilòmetres.

Més control per al quilometratge dels diputats i diputades de les Corts
Més control per al quilometratge dels diputats i diputades de les Corts

A partir d’aquest mes augmenten les mesures de vigilància a les Corts per a controlar els quilòmetres recorreguts pels 99 diputats i diputades fins a arribar al parlament valencià. 

Els diputats hauran d’omplir un document en què constarà el tipus de vehicle, la matrícula i sobretot els quilòmetres, ja que fins ara no en quedava constància. 

Quant cobren els diputats i diputades?

L’assignació reglamentària per als membres de l’hemicicle és de 2.455 euros. A més, com és habitual, pràcticament tots formen part d’alguna de les comissions, bé en la mesa o com a portaveus, i per aquest treball reben 608 euros al mes.

D’altra banda, s’han de sumar 380 euros més per dedicació exclusiva i entre 306 i 918 euros, segons on estiguen empadronats, el que s’anomena indemnització per exercici de la funció. En total, pujaria a 3.750 euros al mes. D’altra banda, s’han de sumar quasi 7.000 euros en pagues extraordinàries.

Però, la polèmica arriba amb el pagament en concepte de quilometratge. En concret, són 0,32 euros per quilòmetre que, fins ara, no havien de justificar ni tampoc tributaven. Només al desembre passat, s’hi abonaren 31.557 euros. De fet, alguns membres de l’hemicicle han arribat a cobrar fins a 1.000 euros més en la nòmina.

També et pot interessar

stats