El control parental, a debat en les Corts

També es votaran dues propostes del PP per a investigar les ajudes als germans de Puig i la gestió dels centres de menors.

Ple de les Corts en imatge d’arxiu
Ple de les Corts en imatge d’arxiu / I. Caballer (Europa Press)

El ple de les Corts debat aquest dimecres, entre altres qüestions, la proposició no de llei de Vox que proposa instaurar el control parental als centres educatius de la Comunitat Valenciana. L’objectiu és que es necessite el consentiment exprés dels pares o tutors per a qualsevol activitat amb contingut de valors ètics, morals, socials o cívics.

El portaveu socialista a les Corts, Manolo Mata, i el portaveu de Compromís, Fran Ferri, ja han assegurat que el control parental no arribarà al territori valencià “mentre hi haja Botànic".

La Conselleria d’Educació ha tramés una carta als centres escolars públics en què recorda que és al consell escolar on s’ha de tractar qualsevol discrepància de les famílies referida als continguts de les assignatures o de les activitats complementàries ꟷatés que és l’òrgan que les aprova a l’inici del curs. Amb aquest recordatori, la Conselleria tanca la porta a altres vies, com ara escrits als centres o converses amb el professorat, perquè les famílies puguen manifestar el veto a determinades activitats.

D’altra banda, el parlament valencià també abordarà la reforma del finançament autonòmic i la reclamació de l'IVA pendent de pagament de 2017. Aquesta última proposició, presentada pel Partit Popular, al·ludeix a la via judicial si no s'abonen els 281 milions a les autonomies. Mentrestant, els grups del Botànic insten a reclamar aquesta quantitat políticament.

Així mateix, també s'abordarà a instàncies de Ciutadans la contaminació per plàstics al Mediterrani i la defensa del sector primari valencià per Unides Podem. Està previst que s'aprove, a més, la proposta del PSPV per a declarar 2021 Any del cineasta Luis García Berlanga

El PP planteja dues comissions d’investigació

D’altra banda, es votaran dues comissions d’investigació plantejades pel Partit Popular. Una d'elles demana investigar les ajudes donades "des de diverses àrees als germans de Ximo Puig", i una altra, abordar el "descontrol" en els centres de menors, segons han apuntat els populars.

També et pot interessar

stats