Continuen les declaracions del cas Màster

La jutgessa prossegueix la ronda de declaracions amb la compareixença d'un alumne com a testimoni.

Pablo Casado, president del PP
Pablo Casado, president del PP / PP

La titular del jutjat d'instrucció número 51 de Madrid prossegueix amb la ronda de declaracions que va obrir la setmana passada i aquest dilluns interroga com a testimoni un altre alumne que va fer el màster del president del PP, Pablo Casado, en el curs 2008-2009.

Es tracta de M. A. García Delgado i estava previst que compareguera la setmana passada. Encara que, després d'informar que estava en un viatge a l'estranger, van optar per posposar la seua declaració per a aquest dilluns.

Les compareixences anteriors deixaren algunes revelacions, com el cas d'una alumna que va fer el mateix màster de Casado, María Dolores Cancio, que va reconéixer dijous passat davant de la magistrada Carmen Rodríguez-Medel que va obtindre el títol sense fer treballs i sense anar a classe.

Al costat d'ella, també van comparéixer dues companyes, María Mateo Feito i Alida Mas Taberner, que sí que defensaren que van fer els treballs necessaris per a ser avaluades, però no aportaren cap document que ho demostrara. Les tres estan imputades per presumptes delictes de prevaricació administrativa i suborn impropi.

Precisament el testimoniatge de María Mateo Feito, filla de l'exassessora de la Conselleria d'Educació María Teresa Feito (a qui la professora Cecilia Rosat acusa de pressions per l'acta del TFM de l'expresidenta Cristina Cifuentes) va derivar en la imputació per aquesta peça del catedràtic Pablo Chico, de la Universitat Rey Juan Carlos.

Així, va indicar a la magistrada que una de les seues assignatures havia estat qualificada per aquest professor, que no obstant això va negar divendres passat haver avaluat aquesta estudiant i assegurà davant de la jutgessa que aquest any no va fer classes en el polèmic màster de dret autonòmic.

D'altra banda, l'alumne que cursà el màster de dret autonòmic en el 2012 i que també va fer l'expresidenta de la Comunitat de Madrid, Álvaro Morente, també va reconéixer divendres passat que va obtindre el títol sense fer treballs i sense assistir a classe. Si escau, digué que va ser María Teresa Feito qui li donà indicacions sobre els beneficis de matricular-se en aquests estudis de postgrau.

També et pot interessar

stats