Consuelo Císcar, condemnada per afavorir la carrera del seu fill amb fons de l’IVAM

L'exdirectora de la pinacoteca ha acceptat la condemna d'un any i mig de presó i dos anys i mig d'inhabilitació per a ocupar un càrrec públic

La directora de l'IVAM, Consuelo Ciscar
L'exdirectora de l'IVAM, Consuelo Ciscar, en una imatge d'arxiu / Europa Press

L'exdirectora de l’Institut Valencià d'Art Modern, Consuelo Císcar, ha reconegut que va malversar fons del museu per a afavorir la carrera del seu fill, l’artista Rafael Blasco (conegut com 'Rablaci'), així com el delicte de prevaricació administrativa, i ha acceptat la condemna d'un any i mig de presó i dos anys i mig d'inhabilitació per ocupar un càrrec públic.

Segons ha avançat eldiario.es, l'Audiència de València considera provat que Císcar va disposar en benefici propi dels mitjans del museu entre 2008 i 2014 per a "promocionar la carrera artística del seu fill". A més, li organitzava exposicions en diferents països, coincidint amb les que ella projectava a l'IVAM, a fi de costejar la seua assistència a les inauguracions. 

L'ingrés en presó de Císcar ha quedat suspés i condicionat al fet que no delinquisca en dos anys i que pague, en els pròxims vint mesos, 50.000 euros pels fons públics desviats. A més, haurà d’abonar 25.000 euros per danyar la reputació de l’IVAM, de manera subsidiària amb els altres dos condemnats: Juan Carlos Lledó, exdirector econòmic administratiu del museu, i l’empresari Enrique Bienvenido Martínez. 

També et pot interessar

stats