Es constitueix la Diputació Permanent del Congrés, amb Vox fora de la mesa

El PSOE, el PP i Unides Podem han aconseguit els cinc llocs de l'òrgan rector.

Imatge del Congrés
Imatge del Congrés / À Punt NTC.

El Congrés ha constituït aquest dimarts la Diputació Permanent de la XIV legislatura, l'òrgan que substitueix el ple en els períodes no ordinaris de sessions i entre legislatures. El PSOE, el PP i Unides Podem han aconseguit els cinc llocs de la mesa, mentre que Vox n'ha quedat fora.

La mesa de la Diputació Permanent, que és una versió reduïda de la mesa del Congrés, només compta amb cinc llocs: el de la presidenta del Congrés, que és membre nat, més dues vicepresidències i dues secretaries, que solen estar ocupades per membres de l'òrgan de govern del Congrés.

Així, per a acompanyar Meritxell Batet, ha eixit elegit el socialista Alfonso Rodríguez Gómez de Celis com a vicepresident primer, i la popular Ana Pastor, com a vicepresidenta segona. A més, hi formaran part el diputat d'Unides Podem Javier Sánchez Serna, que serà el secretari primer, i Adolfo Suárez Illana (PP), que serà secretari segon.

Vox, que el mes de desembre passat va entrar a la mesa del Congrés i va aconseguir la vicepresidència quarta, s'ha quedat fora de l'òrgan rector de la Diputació Permanent. La formació d'extrema dreta havia proposat Ignacio Gil Lázaro per a una vicepresidència i Ignacio Garriga per a una secretaria. Tots dos han rebut només els deu vots que suma Vox en aquest òrgan.

Segons van acordar els grups parlamentaris, la Diputació Permanent, encarregada de decidir sobre la celebració dels plens de control al govern espanyol i les compareixences de ministres en períodes no ordinaris (gener, juliol i agost), estarà integrada per 68 diputats més la presidenta del Congrés. 24 llocs corresponen al PSOE (comptant-hi Meritxell Batet), 17 al PP, 10 a Vox, 7 a Unides Podem, 3 a ERC, un al PNB i un altre a Bildu, mentre que Ciutadans, el Grup Plural i el Grup Mixt hi comptaran amb dos representants cadascun.

També et pot interessar

stats