El Constitucional tindrà fins divendres per a pronunciar-se sobre la candidatura de Puigdemont a les europees

La Junta Electoral Central ha autoritzat aquest dimarts a JxCat perquè imprimisca les paperetes de la llista.

Torra i Puigdemont, en una imatge d'arxiu
Torra i Puigdemont, en una imatge d'arxiu / Efe

El Tribunal Constitucional té fins a les 00:00 hores de divendres per a resoldre els recursos que poden presentar tant el PP com Ciutadans contra la decisió del jutjat de Madrid que permet a l'expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont i els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí concórrer a les eleccions europees del 26 de maig en la llista de JxCat.

Segons assenyala la llei pel que fa a litigis de contingut electoral, els eventuals recursos haurien d'haver-los presentat abans de les 24:00 de dilluns, per tal que el Constitucional tinguera tres dies per a resoldre'ls. No obstant això, l'òrgan ha decidit allargar el termini fins a arribar a les 48 hores fixades per a recórrer en les sentències dels jutjats en matèria contenciosa administrativa, que es compleixen dimecres.

De moment, la previsió és que els recursos els presenten dimecres i el Constitucional es reunisca dijous per a pronunciar-se abans de la campanya electoral, que comença a les 00:00 hores de divendres. El president del PP, Pablo Casado, va anunciar en roda de premsa aquest dilluns la intenció de recórrer contra la decisió.

Carles Puigdemont descarta que la justícia vete la seua candidatura i ha manifestat aquest dimarts, en una entrevista, que el recurs que pretén interposar el PP davant el Constitucional no té cap recorregut.

Aquesta vesprada s'ha sabut que la candidatura de JxCat ha rebut ja l'autorització de la Junta Electoral Central per a imprimir les paperetes de la llista per a les eleccions europees.

També et pot interessar

stats