El Constitucional rebutja el recurs d’Iñaki Urdangarin contra la condemna pel cas Noos

L’exduc de Palma va ser condemnat a 5 anys i 10 mesos de presó pels delictes de malversació, prevaricació i frau.

L’exduc de Palma, va ser condemnat a 5 anys i 10 mesos de presó pels delictes de malversació, prevaricació i frau
L’exduc de Palma, va ser condemnat a 5 anys i 10 mesos de presó pels delictes de malversació, prevaricació i frau

El Tribunal Constitucional ha rebutjat per unanimitat admetre a tràmit el recurs d’empara de l’exduc de Palma, Iñaki Urdangarin, contra la sentència del cas Noos, per la qual va ser condemnat a 5 anys i 10 mesos de presó.

Urdangarin va ser considerat culpable dels delictes de malversació, prevaricació, frau en l'administració, tràfic d'influències i dos delictes fiscals, però només havia recorregut contra el de malversació, que representa dos anys i tres mesos de la pena.

La defensa de l'exduc de Palma argumentava la manca de prova de càrrec per a justificar el delicte, un extrem que vulneraria el dret a la tutel·la judicial efectiva i la presumpció d'innocència. No obstant això, el Tribunal Constitucional s'ha negat a tramitar la petició per entendre que el recurs no té prou transcendència constitucional, i l'arxivarà si el fiscal no recorre contra la decisió en el termini de tres dies. 

La decisió deixa el Tribunal Europeu de Drets Humans d’Estrasburg com a última via perquè Urdangarin puga demanar l’alliberament de la presó.

També et pot interessar

stats