El Constitucional avala la presó preventiva de Sànchez i Forcadell

El tribunal també acredita la decisió del Suprem de no permetre assistir l’exlíder de l’ANC al Parlament de Catalunya per a defendre la seua investidura.

El Constitucional avala la presó preventiva de Sànchez i Forcadell
El Constitucional avala la presó preventiva de Sànchez i Forcadell

El Tribunal Constitucional ha avalat les decisions del Tribunal Suprem de mantindre a la presó preventiva a l’exlíder de l’ANC Jordi Sànchez i de no permetre-li assistir al Parlament de Catalunya per a defendre la seua investidura com a candidat a president al març de 2018.

El ple ha rebutjat els recursos de Sànchez contra les actuacions del Suprem que van decretar la seua presó preventiva, i contra aquells que van negar el permís penitenciari per a acudir a la cambra catalana. El tribunal de garanties no ha pres la seua decisió amb unanimitat, ja que dos magistrats hi han discrepat.

També avala la presó preventiva de Forcadell

D’altra banda, el Constitucional ha desestimat per unanimitat el recurs d’empara interposat per l’expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, contra la decisió de l’instructor del cas, Pablo Llarena, d’ordenar el seu ingrés en presó preventiva, després de ser processada al març de 2018.

Així, ha rebutjat emparar Forcadell, en determinar que les actuacions del Suprem que van decretar la presó provisional després de ser processada per rebel·lió no van vulnerar els seus drets fonamentals.

També et pot interessar

stats