El Constitucional admet a tràmit el recurs del PP contra la llei de mancomunitats

L'alt tribunal demana que en el termini de 15 dies, els recurrents es personen en el procés i formulen les al·legacions que estimen convenients.

El Constitucional admet a tràmit el recurs del PP contra la llei de mancomunitats
El Constitucional admet a tràmit el recurs del PP contra la llei de mancomunitats

El Tribunal Constitucional ha admés a tràmit el recurs d'inconstitucionalitat contra la llei de mancomunitats de la Comunitat Valenciana que van presentar el passat 17 de gener 117 diputats del PP al Congrés, a petició de la Diputació d'Alacant.

Així, s'ha admés a tràmit el recurs contra la Llei 21/2018 de 16 d'octubre de mancomunitats de la Comunitat Valenciana, en els articles 2.3, 12, 13 a 17, 36 i 50 en els apartats 2, 3, 4 i 5, així com la disposició transitòria única del paràgraf segon i l'annex.

A partir d'ara, l'alt tribunal demana que en el termini de 15 dies els recurrents es personen en el procés i formulen les al·legacions que estimen convenients.

La portaveu adjunta del Grup Popular en el Congrés, Belén Hoyo, va considerar que la norma recorreguda utilitza l'educació “com a arma” per a “estendre el separatisme català” a la Comunitat Valenciana.

També va adduir que amb aquesta norma que creu que incompleix la Constitució en els articles 137, 141 i 149, el PSOE valencià i Compromís i Podem no respecten l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana i forcen els municipis a formar mancomunitats.

El president de la Diputació d’Alacant, César Sánchez, ha manifestat en Twitter que ja va dir que “plantaria cara al nacionalisme” i que “no permetria el procés de catalanització del Botànic”. “I no descansaré fins que siguen desallotjats del Consell”, ha prosseguit.

La llei de mancomunitats es va aprovar el 27 de setembre de 2018 amb el suport del PSPV-PSOE, Compromís i Podem, que van qualificar la nova norma de “gran avanç” en el municipalisme valencià. El PP i Ciutadans van votar en contra en al·legar que es tractava “d’un procés de comarcalització encoberta”.

També et pot interessar

stats