El Constitucional admet el recurs contra el rebuig a la designació d'Iceta com a senador

El tribunal tramita en una peça separada les mesures cautelars sol·licitades pel PSC.

El Constitucional admet el recurs contra el rebuig a la designació d\'Iceta com a senador
El Constitucional admet el recurs contra el rebuig a la designació d'Iceta com a senador

El ple del Tribunal Constitucional ha decidit per unanimitat admetre el recurs d'empara interposat pel PSC contra l'acord de la mesa del Parlament del 16 de maig de 2019, pel qual es confirma l'acord de la mateixa mesa del 15 de maig, que desestima la petició de reconsideració realitzada pel PSC, en relació amb el sistema de votació per a la designació d'un senador autonòmic.

El tribunal aprecia que en el recurs concorre una “especial transcendència constitucional perquè planteja un problema o afecta una faceta d'un dret fonamental sobre el qual no hi ha doctrina d'aquest tribunal”. A més, “l'assumpte suscitat transcendeix del cas concret perquè podia tindre unes conseqüències polítiques generals”. La provisió ordena que es dirigisca una comunicació al Parlament de Catalunya perquè remeta certificació o fotocòpia adverada de les actuacions corresponents a l'acord de la mesa del 16 de maig de 2019.

El ple del tribunal de garanties ha admés a tràmit el recurs dels socialistes catalans i ha acordat tramitar en una peça separada les mesures cautelars sol·licitades pel PSC, que perseguien suspendre els efectes de l'acord de la mesa del Parlament, que va establir que el sistema de votació era electrònic.

Es concedeix un termini de tres dies al Ministeri Fiscal i al sol·licitant d'empara perquè efectuen les al·legacions corresponents.

També et pot interessar

stats