La constitució de la Diputació de València s’ajornarà, “almenys”, fins al 20 de juliol

El retard es deu al contenciós que presentarà Compromís pels resultats en les eleccions a la localitat de Bonrepòs i Mirambell.

La constitució de la Diputació de València s’ajornarà, “almenys”, fins al 20 de juliol
La constitució de la Diputació de València s’ajornarà, “almenys”, fins al 20 de juliol

La constitució de la Diputació de València s’ajornarà "almenys fins al 20 de juliol" a causa del contenciós que presentarà Compromís en la localitat de Bonrepòs i Mirambell sobre els resultats de les passades eleccions municipals del 26 de maig. 

El Partit Popular de la localitat de Bonrepòs i Mirambell ha obtingut un regidor més en el consistori, en detriment de Compromís, en donar-li la Junta Electoral Central un vot més en declarar nul·la una papereta alterada. D’aquesta manera, Compromís ha anunciat que presentarà un contenciós contra aquesta decisió davant la Junta Electoral de Zona, perquè ho trasllade a la sala del contenciós del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

Des de la Diputació han assenyalat que, a causa d'aquest recurs, l'Ajuntament de la localitat no es constituirà fins al 5 de juliol segons les previsions del consistori. Per aquest motiu, l'administració provincial "almenys fins al 20 de juliol no es constituirà".

Les mateixes fonts han recordat que abans de la constitució de la Diputació han d'haver-se conformat els consistoris de totes les localitats. Sota aquesta premissa, han indicat que "si passa algun problema, s'ha d'esperar" i que, de fet, en el passat hi ha hagut casos en què la corporació provincial no s'ha constituït fins a agost.

Repetició dels comicis a la 

Granja de la Costera

Un altre cas que també podria afectar  la constitució de la corporació provinvial és el de la Granja de la Costera, on el veïnat haurà de tornar a votar per a decidir el govern municipal. La Junta Electoral de Xàtiva ha estimat el recurs del Partit Popular i ha declarat la nul·litat de les eleccions municipals del 26M.

En aquesta xicoteta localitat de la comarca de la Costera, el 26 de maig es van adjudicar quatre regidors al PSOE i 3 al PP per un únic vot de diferència, entre els 107 dels socialistes i els 106 dels populars. El PP va impugnar l'única mesa electoral, ja que un dels vocals figurava com a candidat en la llista del PSOE i incorria en una causa d'incompatibilitat definida per la llei.

També et pot interessar

stats