La Constitució celebra el 41 aniversari amb la investidura enlaire

El Teatre Principal d'Alacant acull l'acte institucional, que À Punt retransmet en directe en la televisió i en el web.

La Constitució celebra el 41 aniversari amb la investidura enlaire
La Constitució celebra el 41 aniversari amb la investidura enlaire

Aquest divendres, 6 de desembre, la Constitució celebra el 41 aniversari amb la XIV Legislatura acabada d'estrenar i en plenes negociacions de la investidura del president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez.

A la Comunitat Valenciana, el Teatre Principal d'Alacant acull des de les 10:30 h l'acte institucional amb motiu del 41 aniversari de la carta magna, que presideix el cap del Consell, Ximo Puig, i que comptarà amb la presència de les principals autoritats. 

Durant la commemoració, que es pot seguir en directe en la televisió i en el web d'À Punt Mèdia, s’entreguen les distincions que la Generalitat lliura a persones i entitats que treballen per la defensa dels drets constitucionals. Enguany són per al jurista il·licità i exvicepresident del Tribunal Constitucional, Tomás Vives Antón, i per a l’Arxiu de la Democràcia de la Universitat d’Alacant. 

Actes al Congrés

Al Congrés, serà  la primera vegada que la presidenta de la cambra baixa, Meritxell Batet, i la nova presidenta del Senat, Pilar Llop, assumisquen la tasca de rebre els representants de l’executiu espanyol, del poder judicial, de les diferents institucions i dels principals partits que s'hi donen cita cada any.

En l'aniversari de la llei d'enguany, a més dels membres del govern espanyol en funcions, hi haurà representants del PSOE, del PP, de Vox, de Ciutadans i d'Unides Podem.

Però en els actes commemoratius d'aquest divendres hi haurà, a més, altres baixes. A les dels parlamentaris d'Esquerra Republicana de Catalunya, Bildu, JxCat i PNB, s'uniran enguany la CUP, que ha aterrat per primera vegada al Congrés, i el BNG, que hi torna a tindre representació.

El BNG, ERC i el PNB mantenen obertes les negociacions amb el PSOE per a la investidura de Pedro Sánchez, ja que els seus vots són determinants perquè prospere la candidatura del líder socialista.

També et pot interessar

stats