Els consellers del nou Govern català prenen hui possessió

L'acte, que presidirà Torra, tindrà lloc a les 11.30 hores al Palau de la Generalitat

L'acte, que presidirà Torra, tindrà lloc a les 11.30 hores al Palau de la Generalitat
L'acte, que presidirà Torra, tindrà lloc a les 11.30 hores al Palau de la Generalitat / EFE

Els consellers del nou govern de Quim Torra prenen hui possessió al Palau de la Generalitat. L'acte, que presidirà Torra, tindrà lloc a les 11.30 hores al saló Sant Jordi i començarà amb la lectura del decret de nomenament dels nous consellers, que prometran el càrrec davant del president català. A continuació, celebraran la primera reunió de treball, 218 dies després de la destitució de l'executiu de Carles Puigdemont amb l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. D'aquesta manera, la Generalitat de Catalunya recupera el control polític i financer del territori, que va perdre el passat mes d'octubre.

El president de la Generalitat catalana es va veure "obligat" a firmar un segon decret de nomenament de consellers després que l'executiu central es negara a publicar la llista inicial de consellers proposada per Torra perquè dos d'ells, Jordi Turull i Josep Rull, estan actualment en presó, i dos més, Toni Comín i Lluís Puig, estan exiliats a l'estranger.

Quim Torra ha escrit una carta privada als exconsellers empresonats en la qual es compromet a incorporar-los al Govern en el moment que puga fer efectius els seus nomenaments, bé siga perquè els tribunals "corregisquen la interferència intolerable del Govern espanyol" o perquè prosperen els recursos de Rull i Turull per a recuperar la llibertat.

També et pot interessar

stats