Cap conselleria renova completament els càrrecs tres mesos després de les eleccions

Mazón ha assegurat que el pròxim ple del Consell nomenarà nous càrrecs

El secretari autonòmic d'Emergències, Josep Maria Àngel i el president de la Generalitat, Carlos Mazón / À Punt NTC

Aquest dilluns es compleixen tres mesos de les eleccions a la Generalitat i cap de les conselleries ha renovat per complet el seu organigrama. En total, 29 càrrecs estan pendents de nomenament. En la majoria dels casos, continuen en funcions responsables de l'etapa del govern del Botànic, entre aquests els titulars d'Emergències. 

Aquest cap de setmana les tempestes de finals d’agost han provocat nombroses actuacions dels equips d'emergències i en vista de la possibilitat de nous episodis de tronades intenses els màxims responsables del dispositiu de la Generalitat continuen en funcions. Encara no hi ha hagut el relleu en la secretària autonòmica d'Emergències, on continua Josep Maria Àngel, i Salvador Almenar en la direcció general d'Interior, els dos nomenats per l'anterior Consell. També continua en funcions el responsable de Prevenció d'Incendis, Diego Marín. Aquestes competències corresponen a la consellera de Justícia, Elisa Núñez, que a més ha de renovar la direcció general d'Atenció a les Víctimes. 

Segons el web de Generalitat Oberta, cap conselleria ha completat la renovació de càrrecs dels organigrames, tampoc Presidència. En l'àrea de Carlos Mazón cal nomenar titulars de cinc direccions generals, entre les quals hi ha Coordinació de l'Acció de Govern, relacionades amb la Unió Europea o Simplificació de l'Administració.

El president del Consell ha assegurat que el pròxim ple nomenarà nous càrrecs. “Tenim un programa electoral i estem desenvolupant-lo, que és el que necessita la Comunitat Valenciana. I sí, en el pròxim ple nomenarem més càrrecs”, ha dit. 

Quant a la resta, la consellera Ruth Merino, per exemple, té pendents nomenaments en la direcció general d'Economia o la de Finançament. En Educació, el conseller José Antonio Rovira ha de triar titular en Ciència i Investigació, i la vicepresidenta Susana Camarero la direcció general de Dependència i Persones Majors. I així fins a almenys 29 càrrecs que cal renovar en l'organigrama del nou Consell.

També et pot interessar

stats