La Conselleria d’Educació reclama a Canal Maestrat que retorne 200.000 euros en subvencions

Segons una denúncia, els empresaris formaven part d’una xarxa dedicada a l’obtenció d’ajudes mitjançant documents falsificats.

La Conselleria d’Educació reclama a Canal Maestrat que retorne 200.000 euros en subvencions
La Conselleria d’Educació reclama a Canal Maestrat que retorne 200.000 euros en subvencions

La Conselleria d’Educació ha reclamat la devolució de subvencions per una quantitat superior als 200.000 euros a les empreses Canal Maestrat i Kriol Produccions, i ha remés informes sobre aquest tema a la Fiscalia, l’Agència Antifrau i la Inspecció de Treball.

Segons fonts de la Conselleria d’Eduació, aquest requeriment que és fruit d’una investigació interna oberta arran de la denúncia d’una extreballadora de Canal Maestrat i exesposa d’un dels dos germans propietaris de les dues empreses.

La dona va declarar recentment davant la Fiscalia Anticorrupció i va exposar que els empresaris formaven part d’una xarxa dedicada a l’obtenció de subvencions públiques mitjançant documents falsificats. A més, va esmentar el germà de Ximo Puig, Francesc Xavier Puig, com a presumpte integrant d’aquesta.

Les ajudes reclamades van ser concedides en 2016 i 2017, per valor de 177.573 euros en el cas de Canal Maestrat i de 22.609 en el de Kriol Produccions.

En l’anàlisi de l’expedient s’han trobat irregularitats en les factures de subministraments energètics, inexistència de programació o continguts no ajustats a les condicions de la subvenció. També s’han trobat possibles irregularitats en la justificació de nòmines i despeses a la Seguretat Social.

Aquesta investigació administrativa s’ha seguit al marge de la denúncia presentada recentment pel PP contra el germà de Puig i el director general de Política Lingüística de la Conselleria d’Educació, Rubén Trenzano. Els dos hauran de declarar en qualitat d’investigats el pròxim 10 de desembre.

També et pot interessar

stats