La Conselleria d’Educació presenta la primera proposta d'arranjament escolar per al pròxim curs

Assegura les places de professorat actual en el segon cicle d'Infantil i Primària, i recupera tots els tutors generalistes.

La Conselleria d’Educació presenta la primera proposta d\'arranjament escolar per al pròxim curs
La Conselleria d’Educació presenta la primera proposta d'arranjament escolar per al pròxim curs

La Conselleria d'Educació ha presentat als consells escolars municipals la proposta inicial d'arranjament escolar per al curs 2019-2020. Assegura les places de professorat actual en el segon cicle d'Infantil i Primària, i recupera tots els tutors generalistes.

La Conselleria ha informat que, a aquesta primera proposta, que implanta el sisé tutor generalista de Primària en els centres que no en tenien, poden presentar-se al·legacions fins al 7 de març.

Segons el conseller Vicent Marzà, "una de les retallades que va fer el govern anterior va ser eliminar en tots els centres educatius públics un tutor generalista". En aquest sentit, ha recordat que aquest curs s'ha recuperat aquesta figura en el 63% dels col·legis i "el pròxim curs serà el 100%" en els centres educatius d'Infantil i Primària.

Marzà ha apuntat així mateix que durant aquesta legislatura s'ha augmentat en 6.000 el nombre de docents que treballen en el sistema educatiu valencià, i que "hi haurà més docents en els col·legis el pròxim curs".

Tanmateix, aquesta proposta encara no inclou les noves unitats educatives de dos anys gratuïtes que s'estan estudiant perquè s'òbriguen en col·legis, ja que estan analitzant les peticions i les possibilitats d'obrir-les segons les necessitats d'espais que es requereixen.

La proposta feta en aquesta primera fase dona un resultat de 84 noves unitats educatives en segon cicle d'Infantil i Primària; 52 a les comarques d'Alacant; 6 a les de Castelló i 26 a les de València.

L'STEPV insta els centres a estudiar com els afecta

El Sindicat de Treballadores i Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV) ha instat els centres educatius a fer un estudi de com els afecta l'arranjament escolar del pròxim curs.

Així mateix, els ha animat a presentar la corresponent al·legació a la Direcció Territorial d'Educació en cas que detecten "supressions d'unitats que troben injustificades".

L'STEPV recorda que ha posat en marxa una campanya informativa en els centres perquè li facen arribar les al·legacions, en els casos de pèrdua d'aules, "al més urgentment possible". També les juntes de personal d'Alacant, València i Castelló poden presentar al·legacions a les direccions territorials.

També et pot interessar

stats