La Conselleria d'Educació envia una carta als centres escolars per a donar pautes sobre el control parental

L’escrit recull diverses sentències que avalen que les famílies només poden escollir l’educació religiosa o moral dels fills, però no altres continguts.

Un aula d'un centre escolar en una imatge d'arxiu
Un aula d'un centre escolar en una imatge d'arxiu / À Punt Media

La Conselleria d’Educació ha tramés una carta als centres escolars públics en què recorda que és al consell escolar on s’ha de tractar qualsevol discrepància de les famílies referida als continguts de les assignatures o de les activitats complementàries ꟷatés que és l’òrgan que les aprova a l’inici del curs. Amb aquest recordatori, la Conselleria tanca la porta a altres vies, com ara escrits als centres o converses amb el professorat, perquè les famílies puguen manifestar el veto a determinades activitats. 

Aquesta és la resposta de la Conselleria d’Educació a la polèmica que ha alçat el veto parental, que defenen en altres autonomies, com Múrcia. Tot i que el secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler, ha indicat en el 20 h NTC d’À Punt Mèdia que a la Conselleria ha arribat algun comentari respecte al veto parental, amb aquest escrit es vol “mostrar el suport al professorat, a les famílies i al consell escolar”. 

Soler ha recordat que el consell escolar sempre ha sabut quines activitats complementàries s’hi duen a terme al llarg del curs. “Si hi ha alguna discrepància, aquest és el lloc on tractar-la”, ha declarat. Així mateix, Soler ha indicat que havien detectat “por” en algun docent que no sabia com actuar davant d’alguna família interessada en el control parental. 

En la carta que ha arribat als centres consten “diverses sentències que recorden que els pares poden escollir l’educació religiosa o moral dels seus fills, però en cap cas poden qüestionar la resta de continguts, que sempre es basen en els principis de la societat democràtica, els drets humans i la Convenció dels Drets de la Infància”. 

En la carta que ha enviat la Conselleria d’Educació a les direccions dels centres educatius, també se’ls indica que, en cas de rebre qualsevol escrit d’alguna família referit al control parental, el document es trasllade a la Conselleria, que respondrà a la família. 

Les Corts debatran aquesta setmana una proposició no de llei a proposta de Vox que demana instaurar el control parental als centres educatius de la Comunitat Valenciana

També et pot interessar

stats