El Consell vota a favor de l'estabilitat pressupostària a canvi de 850 milions d'euros

L'acord inclou la condonació del deute de 350 milions d'euros de la Marina i 500 addicionals per al finançament autonòmic.

Imatge d'arxiu del president de la Generalitat, Ximo Puig, i el conseller Vicent Soler
Imatge d'arxiu del president de la Generalitat, Ximo Puig, i el conseller Vicent Soler / Generalitat Valenciana

La Generalitat Valenciana ha votat finalment per la suavització del dèficit del 0,1% al 0,3% per a les comunitats autònomes en el període 2019-2021, després d'aconseguir del Ministeri d'Hisenda la condonació del deute de 350 milions d'euros de la Marina i 500 addicionals per al finançament autonòmic. A més, una altra mesura, fruit de l'acord assolit entre el Consell i el Ministeri, és el refinançament de 1.000 milions d'euros de deute.

Fonts de Presidència han assenyalat que el sentit de la votació valenciana en el Consell de Política Fiscal i Financera s'ha decidit després de les negociacions mantingudes aquest matí entre el president de la Generalitat, Ximo Puig, i del conseller d'Hisenda, Vicent Soler, amb la ministra María Jesús Montero.

El president de la generalitat, Ximo Puig, ha qualificat la mesura de "transitòria". "El vot a favor és la resposta a un canvi d'actitud del govern espanyol, tant a nivell general com, especialment, amb els valencians i les valencianes. Hem passat d'un govern que ens ofegava financerament a un altre que dona l'oxigen que hem demanat sempre com a Consell", ha destacat després de la reunió.

"No és una solució definitiva, però permet que puguem afrontar la negociació del canvi de model autonòmic sense que els més febles siguen ostatges de la falta de recursos", ha afegit.

També et pot interessar

stats