El Consell veu “laxes” les condemnes en la nova sentència del cas Cooperació

La Conselleria de Cooperació demana que es tornen els 4,5 milions d’euros que es van sostraure.

La consellera Rosa Pérez Garijo intervé a les Corts
La consellera Rosa Pérez Garijo intervé a les Corts / @GVACooperacio (Twitter)

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha qualificat de "laxes" les condemnes fetes públiques aquest divendres en la sentència del juí per les peces 2 i 3 del cas Cooperació i ha exigit que es torne "cada euro robat".

Per a la consellera, la part dispositiva de l'Audiència de València que condemna al exconseller Rafael Blasco entre altres processats, demostra que l'ex alt càrrec del PP va cometre els delictes que se li imputaven de “prevaricació, malversació i falsedat documental” en el cas de desviació d'ajudes a ONG.

Garijo considere que les penes imposades, malgrat ser les màximes, són laxes. Així, convida a “repensar” el Codi Penal vigent, que persegueix menys els “delictes contra l'administració pública que ens afecten a tots i totes".

La consellera veu necessari que en l'execució de la sentència "es dirimisca la responsabilitat civil”, ja que és en aquesta on s'ha demanat que més de 4,5 milions es tornen a les arques públiques, a Cooperació, d'on es van sostraure. Garijo ha promés “reclamar fins a l'últim euro".

També et pot interessar

stats