El Consell unifica el servei de bombers forestals de la Comunitat Valenciana

El reglament arriba en un moment marcat per les protestes d'aquest col·lectiu, que han ajornat al dijous 13 la vaga prevista per a hui.

La vicepresidenta, Mónica Oltra, durant la roda de premsa posterior al ple del Consell
La vicepresidenta, Mónica Oltra, durant la roda de premsa posterior al ple del Consell

El ple del Consell ha aprovat aquest divendres el Reglament del Servei de Bombers Forestals de la Generalitat, una norma que dota aquest col·lectiu d'una estructura i model propis dins de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències.

La nova regulació, un pas determinant per a la unificació del sector, arriba en un moment marcat per les protestes dels bombers forestals, que reclamen des de fa mesos una adequació salarial a les noves funcions que han estat realitzant des de principis de 2018.

Precisament ahir dijous els sindicats havien acordat ajornar la vaga indefinida que tenien prevista per a aquest divendres fins el proxim 13 de setembre, quan ja hauran tingut temps d'analitzar el reglament que el Consell havia promés aprovar en el primer ple ordinari després de les vacances d'estiu.

El reglament s'ha elaborat per a donar resposta a la Llei 4/2017, per la qual es va crear l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències. Entre els serveis essencials que preveu, s'inclou el de bombers forestals. Per això, l'objectiu del decret aprovat és, com ha explicat la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, regular l'organització i el funcionament d'un servei públic de caràcter autonòmic que és "essencial". 

Entre altres qüestions, regula els principis bàsics d'actuació del servei de bombers forestals i l'estructura en tres àrees funcionals: intervenció i execució, planificació i anàlisi i, finalment, logística. Oltra també ha enumerat les funcions que arreplega el nou reglament dels bombers forestals, com ara la gestió integral del foc forestal, la col·laboració en la prevenció d'incendis o la intervenció en emergències d'origen meteorològic i situació de risc. 

Extinció de l'ens públic RTVV

El ple del Consell ha declarat l'extinció de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) després d'aprovar la cessió d'actius i passius de l'ens públic a favor de la Generalitat. Amb aquesta operació es dona per finalitzada l'activitat del consell liquidador de RTVV cinc anys i mig després que el Consell d'Alberto Fabra ordenara iniciar el procés d'extinció de l'ens públic en la primavera de 2013. 

A més, el Govern valencià ha aprovat el projecte de cessió a favor de la Generalitat dels actius i passius de Radiotelevisió Valenciana SAU i la publicació posterior en el Butlletí Oficial del Registre Mercantil (BORM). 

Satisfeta amb la reunió del Botànic

A preguntes dels periodistes, Oltra ha valorat de forma positiva la reunió de seguiment del Pacte del Botànic que es va celebrar dijous entre els tres socis, i s'ha mostrat convençuda de reeditar la coalició després de les eleccions de 2019. "Tenim la responsabilitat de no privar la societat valenciana d'un bon govern", ha dit. 

També et pot interessar

stats