El Consell ultima un decret llei per a l’impuls i ampliació dels habitatges públics

El vicepresident segon del Consell defén en les Corts l'especial importància de garantir la vivenda a tota la ciutadania.

VÍDEO | El Consell ultima un decret llei per a l’impuls i ampliació dels habitatges públics

El vicepresident segon del Consell i conseller d’Habitatge i Arquitectura Climàtica, Rubén Martínez Dalmau ha defés davant la Diputació Permanent de les Corts el desenvolupament de polítiques verdes i socials. Així, ha anunciat que el Consell tindrà en breu damunt la taula el decret llei per a l’impuls i ampliació dels habitatges públics que es destinaran a pal·liar les necessitats de vivenda per a les famílies amb dificultats.

El conseller ha avançat que l’esborrany ja es pot consultar al lloc web de la conselleria i ha detallat que incorpora factors com ara la protecció permanent dels habitatges, dona competència als ajuntaments o recorrerà a béns procedents de la crisi.

Sense desnonaments i amb més ajudes al lloguer

Així mateix, Martínez Dalmau ha recordat que el seu departament va començar a treballar abans de l’estat d’alarma i va demanar la paralització dels desnonaments durant la crisi. També es va anunciar l’exoneració del pagament de lloguer dels habitatges públics, que ha assegurat que continuarà sent gratuït mentre siga necessari. “Aquest termini s’ampliarà el temps que faça falta”, ha destacat.

Aquesta mesura ha repercutit en 14.000 famílies, 50.000 persones a tota la Comunitat Valenciana, persones en risc d’exclusió a les quals cal protegir especialment. El vicepresident ha remarcat també que alguns municipis, com ara Elda, Alacant, Castelló, Gandia o València, han fet el mateix amb les seues vivendes públiques.

Per últim, el conseller ha defés que el 2020, “l'any de la pitjor crisi” es concediran més ajudes al lloguer que mai: 33 milions d’euros.

L’oposició carrega contra el cost de manteniment de la Conselleria d’Habitatge

Els portaveus de Vox, Ciutadans i el PP han coincidit a criticar els costos de manteniment de la conselleria d’Habitatge i el pagament de sous als càrrecs públics. “Necessitem aprimar l’administració pública”, ha manifestat la diputada Mamen Peris (Cs), qui ha demanat l’eliminació d’aquesta àrea i “la cort faraònica del Botànic”. El popular Alfredo Castelló ha criticat també que el vicepresident no ha plantejat cap novetat respecte a les mesures presentades el mes passat per a fer front a la crisi de la Covid-19. “Ens ha dit el mateix que el 7 d’abril, la resta són idees i propostes”, ha contestat.

Per la seua banda, el portaveu de Vox, Miguel Pascual, ha qualificat de “repartiment equitatiu de la misèria” les mesures de bonificació del lloguer i ha criticat que la Conselleria d’Habitatge no té controlada la situació del parc públic. Pascual ha proposat polítiques com rebaixes fiscals, polítiques de liberalització del sòl i la supressió d’impostos com els de patrimoni i de successió.

També et pot interessar

stats