El Consell sol·licita el FLA 2020 a l’espera que es reforme el sistema de finançament

L’acord autoritza el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, a adoptar les mesures i actuacions necessàries.

El conseller d'Hisenda, Vicent Soler, en una imatge d'arxiu
El conseller d'Hisenda, Vicent Soler, en una imatge d'arxiu

El Consell ha aprovat l’acord pel qual la Comunitat Valenciana sol·licitarà l’adhesió al Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) de 2020, a l’espera que el govern espanyol pose en marxa el procés de reforma del sistema de finançament autonòmic.

L’acord de sol·licitud d’adhesió al FLA aprovat pel Consell autoritza el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, a adoptar les mesures i actuacions necessàries.

Així mateix, es faculta i delega a la Secretaria Autonòmica de Model Econòmic i Finançament perquè faça totes les actuacions i gestions necessàries per a subscriure els préstecs bilaterals que permeten la disposició dels fons.

“El FLA és el mecanisme pel qual el Govern d’Espanya ens canvia drets per préstecs des que el model de finançament autonòmic va caducar el 2014”, ha dit a vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra.

No obstant això, ha assenyalat que el Consell s’adhereix a aquest mecanisme, a l’espera que el president de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, complisca el compromís de presentar un esborrany per a la reforma del sistema.

Oltra ha destacat que aquest tipus de finançament és clau per a incrementar les xifres de professors en el sistema educatiu, pagar l’atenció a persones en situació de dependència, millorar la sanitat pública o contractar més professionals sanitaris, entre altres coses.

També et pot interessar

stats