El Consell es reuneix a Oriola, on s'aprovaran les primeres ajudes pels danys de les pluges

S'aprovaran dos decrets d'ajudes d'emergència per a persones i ajuntaments, per valor de 23 milions d'euros

Reunió del ple del Consell a Oriola
Reunió del ple del Consell a Oriola / GVA

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el ple del Consell, que se celebra a Oriola (Baix Segura),  aprovarà aquest divendres dos decrets d'ajudes d'emergència per a persones i ajuntaments, per valor de 23 milions d'euros. Aquests recursos estaran disponibles de manera immediata per als beneficiaris.

L’episodi de gota freda ha afectat més de 200.000 residents a la Comunitat Valenciana. Només a Oriola (Baix Segura) ha causat danys en més de 1.500 habitatges.

A més, el cap del Consell ha avançat que l'Institut Valencià de Finances concedirà crèdits a interés zero a les empreses que vulguen dur a terme treballs de reparació dels danys que ha causat el temporal.

El president ha assegurat que la Generalitat donarà suport "permanentment" a la comarca del Baix Segura i a totes les zones damnificades pel temporal. Així mateix, ha assegurat que exigiran al govern d'Espanya que implemente les mesures oportunes per a la declaració de zona catastrófica, i també ajudes de la Unió Europea.

També et pot interessar

stats