El Consell retalla un 47% el nombre d'assessors i estima un estalvi total de 20 milions en càrrecs polítics

La portaveu del govern valencià, Ruth Merino, assegura que "es pot treballar amb la mateixa eficàcia" amb la meitat de personal de confiança

Reunió del ple del Consell (arxiu)
Reunió del ple del Consell (arxiu) / Jorge Gil (Europa Press)

El nou govern valencià del PP i Vox continua posant les tisores en la despesa política. Una vegada completada la retallada en els alts càrrecs, ara és el torn del personal de confiança. El ple del Consell ha aprovat aquest dimarts reduir un 47% el nombre d'assessors de l'executiu autonòmic, de manera que passen dels 116 que n'hi havia en l'últim Botànic, a 61. Segons ha explicat la portaveu, Ruth Merino, en la roda de premsa que ofereix habitualment després de cada reunió del gabinet presidit per Carlos Mazón, la disminució en personal eventual, sumada a la ja anunciada en el segon i tercer escaló del Consell, suposaria una reducció de vora vint milions d'euros durant tota la legislatura, segons els càlculs de l'executiu.

"Aquest Consell no enganya els valencians i compleix el compromís de reduir el greix polític", ha manifestat Merino, que ha assegurat que el govern valencià pretén seguir en aquesta línia d'estalvi en despesa política en els pròxims quatre anys.

En concret, la xifra d'assessors s'ha retallat en 55, cosa que implica un estalvi de 13,2 milions d'euros. Merino ha recordat que l'organigrama del Consell està format en total per 121 càrrecs, trenta menys que en el tripartit integrat per PSPV-Compromís-Unides Podem. Són, en concret, una Presidència, nou conselleries, deu subsecretaries, 26 Secretaries Autonòmiques i 75 Direccions Generals.

La també consellera d'Hisenda, Economia i Administració Pública, ha assegurat que amb la meitat d'assessors "es pot treballar amb la mateixa eficàcia" i ha considerat que la quantitat d'eventuals de l'anterior govern era "excessiva". "És un gest polític que evidentment no soluciona els problemes d'infrafinançament, però segueix el full de ruta d'aquest Consell", ha remarcat.

Ara bé, no ha concretat el nombre d'assessors que es reduiran en cada conselleria, ja que van partir "de zero" i "s'han anat recol·locant" dins del "marge de maniobra" que han tingut. "És un acord de màxims", ha concretat, perquè encara hi ha nomenaments pendents. Merino tampoc no ha volgut fer comparacions amb els 99 assessors amb què comptava l'últim Consell governat pel PP abans de 2015 perquè "les circumstàncies són diferents".

També et pot interessar

stats