El Consell recupera Jorge Alarte i Jordi Sebastià en la remodelació del segon escaló

Els canvis acordats aquest divendres en el ple del Consell es concreten en deu nomenaments i sis cessaments.

El Consell recupera Jorge Alarte i Jordi Sebastià en la remodelació del segon escaló
El Consell recupera Jorge Alarte i Jordi Sebastià en la remodelació del segon escaló

El Consell recupera l'exsecretari general del PSPV, Jorge Alarte, i l'exeurodiputat Jordi Sebastià dins la remodelació del segon escaló de l'executiu. La remodelació s'ha traduït en deu nomenaments i sis cessaments en diferents conselleries. Set dels nomenaments són dones.

Entre els canvis aprovats pel ple del Consell es troba el nomenament de Beatriz Gallardo Paúls per a la secretaria autonòmica de Prospectiva i Comunicació. Gallardo és catedràtica de Lingüística de la Universitat de València i especialista en anàlisi del discurs. Substituirà en el càrrec Blanca Marín, que va ser nomenada en juliol de 2019. També en l'apartat informatiu, el Consell ha aprovat el nomenament del periodista Pere Rostoll com a nou director general de Relacions Informatives.

També entre els canvis en Presidència de la Generalitat el director general de Coordinació del govern serà Juan Ángel Poyatos León. Una de les grans sorpreses ha sigut Jorge Alarte, que ha sigut nomenat com a director general de Relacions amb les Comunitats Autònomes i Representació Institucional. Alarte va ser secretari general del PSPV-PSOE entre 2008 i 2012. Entre els noms també es troba l'exeurodiputat de Compromís i exalcalde de Burjassot, Jordi Sebastià, que a partir d'ara serà director de Relacions Externes de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace).

Entre els nomenaments, d'altra banda, Pura Peris serà la nova directora general d'Emergència Residencial, Funció Social de l'Habitatge i Observatori de l'Hàbitat i Segregació Urbana. Peris, que substitueix David Vergara Rodríguez, era des de novembre de 2019 fins a l'actualitat subdirectora de gestió en l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl.

L'exgerent de l'Hospital La Fe de València, Mónica Almiñana serà la nova subsecretària de Sanitat en el lloc que fins a la seua marxa ocupava David Fernández Martínez, i la fins ara responsable de Relacions Institucionals d'UGT-PV, Elvira Ródenas, assumeix ara la Direcció General de Treball, Benestar i Seguretat Laboral i directora de l'Invassat. El director general anterior, Gustavo Gardey, va dimitir d'aquesta responsabilitat arran de ser diagnosticat d'una malaltia minoritària.

Finalment, el Consell ha nomenat com a nova directora de Gestió de Recursos Humans i Planificació Estratègica de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) Jacinta Rubio i com a directora general de Ports, Aeroports i Costes María Luisa Martínez Mora (en lloc de Emilio Miguel Obiol Menero) i com a subsecretària de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital Verónica López Ramón (que substituirà José Villar).

També et pot interessar

stats