El Consell recorda el 35é aniversari de la Llei d'ús i ensenyament del valencià

Aquesta llei va ajudar en la recuperació de la llengua en l'administració, l'ensenyament i els mitjans de comunicació públics.

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, durant l'aprovació de la declaració institucional amb motiu del 35é aniversari de la Llei d'ús i ensenyament del valencià.
La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, durant l'aprovació de la declaració institucional amb motiu del 35é aniversari de la Llei d'ús i ensenyament del valencià.

El ple del Consell ha aprovat aquest divendres una declaració institucional amb motiu del 35é aniversari de la Llei d'ús i ensenyament del valencià, amb la qual la societat valenciana recuperava la llengua pròpia en l'administració, l'ensenyament i els mitjans de comunicació públics.

La vicepresidenta, Mónica Oltra, ha explicat que el valencià ha anat recuperant àmbits d'ús "que havien sigut relegats des del 1707", tant en l'àmbit educatiu, on primer es va incorporar com a assignatura i després com a llengua vehicular; en l'administració, com la publicació de la legislació en les dues llengües oficials; així com en la incorporació dels mitjans de comunicació públics amb la creació de la nova radiotelevisió valenciana.

Oltra ha remarcat que "les iniciatives normatives del Consell en matèria lingüística mostren el seu compromís amb el procés de normalització" d'aquesta llengua, "amb la mirada posada en l'assoliment de l'equitat lingüística i la cohesió social".

Per tot açò, amb motiu de la celebració del 35é aniversari de la promulgació de la Llei d'ús i ensenyament del valencià, el Consell ha anunciat la constitució del Consell Social de les Llengües al monestir de Santa Maria de la Valldigna.

També et pot interessar

stats