El Consell prorrogarà el confinament de la Comunitat Valenciana fins al 20 de novembre

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha fet l'anunci assenyalant que és necessari perquè “no hi ha dades positives”.

Controls als acessos a la Comunitat Valenciana, confinada perimetralment
Controls als acessos a la Comunitat Valenciana, confinada perimetralment / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que ampliarà el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana fins al 20 de novembre perquè ara mateix “no hi ha dades positives per a canviar aquesta situació”.

Puig ha assegurat que, abans de decretar mesures més restrictives, cal avaluar les que ja es troben vigents per tal de detectar si estan funcionant. Puig ha indicat que els resultats de les quals es prenen no es poden veure "d'una setmana per a una altra", i que el que s'està vivint ara és encara conseqüència de "el que va passar a principis d'octubre".

"Estem monitorant el que passa permanentment", ha emfatitzat el president, qui ha agraït el treball de Salut Pública i de l'Atenció Primària i ha destacat que s'aconsegueixen encapsular molts brots, però de vegades hi ha zones en les quals se sobrepassen els indicadors i per això s'han pres mesures en alguns municipis.

Sobre les postures diferents amb Mónica Oltra respecte d'aquest assumpte, ha explicat que sempre han pres les decisions en funció del que han dit els experts i atenent la realitat de la Comunitat Valenciana.

Finalment, el president s'ha mostrat preocupat per la “difícil situació del turisme”, sobre el qual ha dit que continuarà el diàleg perquè el sector transite cap a la modernització basada en la sostenibilitat. No obstant això, ha explicat que fins a arribar a aquest punt “hem de passar aquest trànsit tan difícil que estem vivint”.

També et pot interessar