El Consell posarà 500 habitatges de lloguer social a disposició de la ciutadania

El president de la Generalitat, Ximo Puig, es reunirà amb la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, al febrer.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la sessió de control a les Corts
El president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la sessió de control a les Corts / PSPV

El Consell ha anunciat que  posarà 500 habitatges de lloguer social a disposició de la població. El govern firmarà en febrer un conveni amb la immobiliària de Caixabank per a disposar d'un paquet de vivendes que l'entitat té buides al territori valencià.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ho va avançar aquest dimarts en una entrevista en el progrma À Punt Directe. D'aquesta manera, el Consell ha negociat pagar al banc un lloguer molt reduït per a després oferir les viviendes amb un preu assequible.

Reunió amb la ministra d'Hisenda

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, visitarà la Comunitat Valenciana aquest mes de febrer.

El viatge de la representant de l'executiu central servirà perquè puga reunir-se amb agents socials i membres del Consell, segons ha asseverat Puig durant la sessió de control d'aquest dijous en les Corts. En un altre moment de la sessió, s'ha referit al tema del finançament autonòmic que, encara que no és el motiu de la visita de la ministra, és previsible que s'hi tracte.

Sobre "el problema valencià", el president ha recalcat que ja ha enviat una carta a la ministra d'Hisenda perquè convoque la comissió per a la negociació del nou model de finançament i a la ministra d'Economia, Nadia Calviño, per a abordar "la necessària compensació del deute històric". En aquest sentit, ha destacat que s'ha avançat en la solució de l'infrafinançament, "encara que no tot el que volíem", i que per primera vegada es té un projecte de pressupost general de l'Estat "molt millor que els que teníem en el passat".

Pressupostos "més botànics" a Madrid

Per part seua, el síndic de Compromís ha trobat a faltar a Madrid un govern com el valencià i uns pressupostos "més botànics". "Volem que Madrid aprenga del que fem ací i no demanarem perdó pel que considerem just", ha advertit. Per això, ha exigit la reforma del sistema de finançament i ha criticat "el silenci" del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, davant aquesta petició.

Amb tot, ha coincidit amb Puig a destacar que, a pesar dels vaticinis de "caos", "l'atur està per davall de la mitjana, estem al nivell més baix d'abandó escolar, s'aprova el pressupost dins del termini i en la forma pertinent".

També et pot interessar

stats