El Consell pagarà a desembre l'increment salarial de l'1,5% addicional aprovat pel govern

La consellera de Justícia explica als representants sindicals que el personal empleat públic rebrà també a partir del 2023 un altre increment del 2,5%

Bravo, a Alacant
Bravo, a Alacant / GVA

El Consell ha anunciat aquest dijous la data per al pagament de l'increment salarial per al personal empleat públic de la Generalitat. La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha traslladat als representants dels sindicats de la mesa general de negociació que la Generalitat abonarà el mes de desembre l'increment salarial de l'1,5% addicional aprovat pel govern espanyol per a l'exercici 2022. A aquesta pujada, segons ha detallat Bravo als representants sindicals, cal sumar un altre increment del 2,5% que s'aplicarà el 2023.

Així ho han anunciat la responsable de Funció Pública del Consell i la directora general de Pressupostos, Eva Martínez, durant la reunió mantinguda aquest dijous amb el màxim òrgan de diàleg social de la Generalitat i les centrals sindicals dels quatre sectors públics (administració general, sanitat, educació i justícia), segons ha indicat posteriorment la Generalitat en un comunicat.

Administració de la Generalitat i organismes autònoms

L'augment de l'1,5%, que s'aplicarà amb efecte retroactiu des de l'1 de gener del 2022, s'aplicarà en les retribucions de les plantilles de l'administració de la Generalitat i els seus organismes autònoms. També en les societats mercantils de titularitat autonòmica, les entitats públiques empresarials, les fundacions del sector públic, les universitats, els centres concertats i els centres universitaris dependents de la Generalitat. En total, a vora 194.000 persones amb una quantia aproximada de 140,8 milions d'euros.

"La Generalitat ha adoptat mesures per a corregir l'efecte de la inflació i per a fer costat a les classes mitjanes i treballadores i, en aquest sentit, hem de tenir en compte la situació dels funcionaris i que aquest 1,5% acordat arribe al més prompte possible al personal de l'administració", ha subratllat la consellera Bravo.

També et pot interessar

stats