El Consell opta per l’empresa pública per a recuperar la gestió de l’Hospital Dénia

Els treballadors de Marina Salud difereixen d’aquesta fórmula i demanen la gestió directa.

El Consell opta per l’empresa pública per a recuperar la gestió de l’Hospital Dénia
El Consell opta per l’empresa pública per a recuperar la gestió de l’Hospital Dénia

El Consell aposta per la compra d’una empresa que es convertirà en pública per a recuperar la gestió del Departament de Salut de Dénia.

El subsecretari de la Conselleria de Sanitat, Juan Ángel Poyatos, ha assegurat que la figura del personal a extingir que es va aplicar a l’Hospital d’Alzira és “ara mateix inaplicable” al de Dénia, ja que ha canviat la normativa.

El Departament de Salut de Dénia, del qual depén el contracte de concessió expira en 2024, està gestionat per la Unió Temporal d’Empreses format per DKV, que posseeix el 65% de les accions, i Ribera Salud, amb el 35%.

Poyatos ha indicat que des de les conselleries de Sanitat i d’Hisenda treballen per a presentar “una proposta formal” als propietaris de l’empresa “al llarg del mes de febrer, i poder tancar l’acord al llarg del mes de març”.

Els treballadors demanen la gestió directa

Per la seua banda, els treballadors de Marina Salud defensen que la reversió es faça aplicant el “model Alzira” i que la gestió siga directa des de la Conselleria de Sanitat.

La presidenta del comité d’empresa de l’Hospital de Dénia i delegada de Satse, Ana Barquín, ha transmés als responsables de la conselleria que “no ens agrada aquesta fórmula”. Així mateix, ha assegurat que volen “el mateix model” perquè “no hi haja distinció entre una concessió i una altra”.

Així mateix, la representant dels treballadors ha assenyalat que l’opció de la conselleria “empitjora” la situació “dels treballadors que ací tenen la seua plaça i els seus drets consolidats des de fa moltíssims anys”.

La reunió entre les dues parts ha coincidit amb les concentracions que empleats d’aquest centre sanitari han dut a terme davant la Conselleria de Sanitat i enfront del Palau de la Generalitat. L’objectiu era “pressionar” el govern perquè faça la reversió, i Marina Salut perquè complisca la carrera professional, pujada salarial i firma del conveni.

També et pot interessar

stats