El consell nacional d’ERC avala permetre la investidura de Pedro Sánchez

Les bases validen l’acord amb el PSOE i facilitaran l’elecció de Sánchez com a president del govern espanyol.

El coordinador d'ERC, Pere Aragonès, i el diputat d'ERC en el Congrés Gabriel Rufián, en el Consell Nacional d'ERC
El coordinador d'ERC, Pere Aragonès, i el diputat d'ERC en el Congrés Gabriel Rufián, en el Consell Nacional d'ERC / Europa Press

El consell nacional d’ERC ha validat l’acord que ha aconseguit amb el PSOE de formar una taula de negociació entre governs per a buscar una solució al conflicte a Catalunya, per la qual cosa s’abstindrà en la investidura de Pedro Sánchez com a president del Govern.

Així ho ha anunciat el coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, després de la reunió del consell nacional, que ha explicat que l’òrgan ha donat suport a l’acord amb el PSOE amb 196 vots a favor.

La taula de negociació, que es crearà en un termini màxim de quinze dies després de formar-se el nou executiu, serà un espai de diàleg entre els governs espanyol i català per a debatre la situació de Catalunya. 

Segons l’acord, la taula actuarà "sense més límits que el respecte als instruments i als principis que regeixen l'ordenament jurídic democràtic" i les mesures que consensuen totes dues parts se sotmetran a consulta ciutadana.

Amb aquesta decisió, els republicans modifiquen el no inicial a la investidura de Sánchez i s’abstindran en la votació, de manera que el líder socialista aconseguirà els vots necessaris per a ser investit i continuar a La Moncloa.

Aragonès defendrà el referèndum en la taula de negociació

Pere Aragonès ha subratllat que la seua formació portarà a la taula paritària la defensa del referèndum i els "grans consensos" de la societat catalana: l'aposta pel diàleg i la fi de la via judicial.

El també vicepresident de la Generalitat de Catalunya ha defés l'acord a què els republicans han arribat amb el PSOE per a desbloquejar la investidura de Pedro Sánchez i ha sostingut que ERC assumeix riscos amb aquest pacte per a aconseguir "beneficis per al conjunt del país".

També et pot interessar

stats