El Consell de Ministres regula les mesures sanitàries de la "nova normalitat"

L'ús de la mascareta continuarà sent obligatori, excepte per a persones amb problemes respiratoris o en determinades situacions.

El Consell de Ministres es reuneix de forma presencial per primera vegada des de l'aprovació de l'estat d'alarma
El Consell de Ministres es reuneix de forma presencial per primera vegada des de l'aprovació de l'estat d'alarma / À Punt

El govern espanyol aprova aquest dimarts en Consell de Ministres, el primer presencial des de l'aprovació de l'estat d'alarma, un reial decret amb les normes que s'hauran de seguir una vegada acabe la desescalada per a evitar rebrots pel coronavirus.

Entre les mesures d'aquesta nova orde, s'obligarà a usar mascaretes a persones majors de sis anys en el transport públic i sempre que no es puga garantir el manteniment de distància de seguretat. L'ús no serà obligatori per a persones amb problemes respiratoris o en determinades situacions.

El document que l'executiu aprovarà recull també mesures organitzatives de prevenció i higiene per a establiments de treball, centres docents, centres sanitaris, comerços, mitjans de transport públic o instal·lacions esportives, entre altres, per a evitar les concentracions massives de persones.

Acord amb el PNB

El Partit Nacionalista Basc (PNB) va anunciar dilluns un acord amb el govern espanyol per a sumar els seus vots a la convalidació del decret. Segons va assegurar la formació basca, l'acord passa per "salvaguardar l'autogovern basc i buidar els dubtes pel que fa a una possible recentralització o invasió competencial".

ERC i Ciutadans, a l'espera del decret

La portaveu i secretària general d'ERC, Marta Vilalta, va avisar dilluns que emprendran les "mesures legals oportunes" si el govern espanyol aprova el decret sobre la nova normalitat, ja que el veu com una nova recentralització i una ingerència en les competències de la Generalitat de Catalunya.

Per la seua part, el portaveu de Ciutadans al Congrés, Edmundo Bal, va afirmar que el seu partit ha traslladat diverses propostes a l'executiu per al reial decret llei i que decidirà la seua posició de vot quan reba una resposta sobre aquest tema.

També et pot interessar

stats