El Consell de Ministres prorroga fins a finals de setembre les mesures de protecció social posades en marxa durant la pandèmia

S'allargarà la moratòria del pagament d'hipoteques i de lloguer, la renovació dels contractes de lloguer i la garantia de subministraments.

Entre les mesures que l'executiu preveu aprovar s'inclou la pròrroga de la moratòria del pagament del lloguer
Entre les mesures que l'executiu preveu aprovar s'inclou la pròrroga de la moratòria del pagament del lloguer / Europa Press.

El govern espanyol dona llum verda aquest dimarts a l'ampliació fins al 30 de setembre de les iniciatives posades en marxa com una mena d'"escut social" per a pal·liar la crisi de la Covid-19. S'allargarà així el període de percepció de l'abonament social i de la garantia de subministrament d'energia elèctrica, gas i aigua.

Entre les iniciatives que l'executiu estatal també preveu aprovar en el Consell de Ministres, una bateria de sis mesures, s'inclou també la pròrroga extraordinària dels contractes d'arrendament d'habitatge habitual, que es podrà sol·licitar fins el 30 de setembre per un període de sis mesos i amb les mateixes condicions, i la moratòria del pagament d'hipoteques i del pagament del lloguer a grans propietaris o empreses públiques.

Segons les fonts del govern espanyol, també es prorrogarà la suspensió de les obligacions derivades dels contractes de crèdit sense garantia hipotecària.

Pla de xoc per a reactivar els jutjats

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, porta al Consell de Ministres el pla de xoc dissenyat per a reactivar els òrgans jurisdiccionals més afectats per la paralització de l'activitat que ha suposat el confinament i que començarà a aplicar-se a partir de l'1 de setembre.

El pla contempla un conjunt de mesures d'"autoreforç", "reforç extern" i "estructurals", com ara la creació d'òrgans judicials que ajuden a fer front al previsible augment de litigiositat derivada de l'alentiment de l'activitat durant la crisi sanitària.

També et pot interessar

stats