El Consell de Ministres nomena tres valencians com a directors generals en el nou executiu

Héctor Illueca serà el responsable d’Inspecció de Treball; María José Gálvez, del Llibre i Teodoro Estrela, de l’Aigua.

El Consell de Ministres nomena tres valencians com a directors generals en el nou executiu
El Consell de Ministres nomena tres valencians com a directors generals en el nou executiu

El Consell de Ministres ha anunciat aquest dimarts els nous directors generals que conformaran el nou executiu. Entre els càrrecs figuren els noms de tres valencians: el diputat d’Unides Podem per València Héctor Illueca; la directora d’edició i formació de l’editorial Tirant lo Blanch, María José Gálvez, i el cap de l’Oficina de Planificació Hidrològica de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ), Teodoro Estrela. 

Héctor Illueca, director general d’Inspecció de Treball

El diputat d’Unides Podem per València Héctor Illueca serà director general d’Inspecció de Treball i Seguretat Social. En la breu Legislatura XIII, Illueca va ser president de la comissió de treball i vicepresident de la comissió del Pacte de Toledo del Congrés, on una legislatura abans va assessorar el grup d’Unides Podem en l’elaboració de textos legislatius sobre pensions, precarietat laboral i igualtat de salaris.

Sense pes polític en les estructures internes del partit, on no ocupa cap càrrec orgànic, i amb un perfil més tècnic que polític, la seua intenció era reprendre d’ací a quatre anys les classes i la inspecció. Ara Illueca haurà de deixar l’acta de diputat nacional en fer-se efectiu el nomenament. La vacant correspondria ocupar-la a la quarta de la candidatura per València, Rosa Medel.

María José Gálvez, directora general del Llibre

La directora d’edició i formació de l’editorial Tirant lo Blanch, i autora de llibres com La diversitat lingüística comunitària, María José Gálvez Salvador, ha sigut nomenada nova directora general del Llibre i Foment de la Lectura.

Gálvez Salvador és llicenciada i doctora en Dret per la Universitat de València, amb estades de formació en la Universitat de Pàdua (Itàlia). Gálvez va ser assessora de la vicepresidència primera del govern espanyol de 2008 a 2011 i subdirectora del gabinet del president del Congrés de 2004 a 2008, i ha treballat com a assistent en el Parlament Europeu.

Teodoro Estrela, director general de l’Aigua

A més, el Consell de Ministres ha nomenat a l’enginyer valencià Teodoro Estrela Monreal, fins ara cap de l’Oficina de Planificació Hidrològica de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ), nou director general de l’Aigua.

També et pot interessar

stats