El Consell de Ministres aprovarà divendres el decret per a afrontar un Brexit sense acord

Sánchez ha defés que tots els seus ministres “compleixen amb el criteri d'exemplaritat”.

El Consell de Ministres aprovarà divendres el decret per a afrontar un Brexit sense acord

El Consell de Ministres aprovarà aquest divendres el reial decret llei amb els plans de contingència per a fer front a totes les eventualitats que puga comportar un Brexit desordenat, és a dir, sense acord entre la Unió Europea i el Regne Unit. Així ho ha anunciat al Congrés el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que ha avançat que Espanya està disposada a modificar la declaració política de relació futura entre la Unió Europea i el Regne Unit “per a fer-la més ambiciosa”, si aquest país accedeix a canviar les seues “línies roges”.

El reial decret llei se supeditarà a l'eixida sense acord del Regne Unit i tindrà un caràcter temporal. Contindrà normes de contingència que pretenen “facilitar el trànsit” de tot aquest procés d'eixida no acordada del Regne Unit. Pedro Sánchez ha respost a l'anunci de la primera ministra britànica, Theresa May, sobre un possible ajornament del Brexit, subratllant que “prolongar la incertesa postergant terminis no és una alternativa raonable ni desitjable”. 

A més, el cap de l'executiu ha advertit que amb el Brexit s'ha demostrat que amb la ultradreta “no es pot anar enlloc”. Per això, ha insistit en la necessitat de garantir una Unió Europea forta davant de l'amenaça dels “nostàlgics del conservadorisme provincià”.

D'altra banda, el president espanyol ha manifestat “rotundament” el rebuig de l'executiu “a qualsevol solució no pacífica i a qualsevol intervenció militar exterior” a Veneçuela.

Sánchez defén els seus ministres

En l’última compareixença en la cambra baixa abans de convocar eleccions, Sánchez ha llançat una crida a les forces polítiques perquè extraguen lliçons de la legislatura que acaba i que el pròxim Congrés “siga un lloc per a unir i no enfrontar”, que se semble més a l'Espanya real en la qual caben tots. També ha defés que tots els seus ministres “compleixen amb el criteri d'exemplaritat” que es va imposar l'executiu i ha garantit que tots ells “compleixen amb les seues obligacions fiscals”.

Casado qualifica Sánchez de “cavall de Troia de l'independentisme”

El líder del PP, Pablo Casado, ha acusat Sánchez, de ser “el cavall de Troia de l'independentisme en el Govern d'Espanya”, perquè se l’ha agafat “negociant amb els sobiranistes i venent la sobirania nacional”. En la seua intervenció ha retret al president que advertisca contra la ultradreta a Europa, quan la ultradreta que puga haver-hi “és tan perversa com l'extrema esquerra” amb la qual està pactant per a mantindre's en La Moncloa. 

També et pot interessar