El Consell de Ministres aprovarà dimarts la llei de protecció de la infància

Estableix el deure per a tota la ciutadania de denunciar de manera immediata l’existència d’indicis de violència exercida sobre menors.

Xiquets jugant en un parc
Xiquets jugant en un parc / Kelly Sikkema (Unsplash)

El govern espanyol aprovarà dimarts que ve en el Consell de Ministres la llei de protecció integral de la infància i l’adolescència contra la violència, segons ha anunciat el vicepresident segon, Pablo Iglesias. La llei estableix el deure per a tots els ciutadans i les ciutadanes de denunciar de manera immediata l’existència d’indicis de violència exercida sobre menors, i també crea un registre central d’informació sobre la violència contra la infància.

Segons ha explicat Iglesias en la Comissió de Drets Socials i Polítiques Integrals de la Discapacitat, aquesta llei serà “fonamental” per a protegir els drets de la infància i l’adolescència. “És una llei que està dissenyada per a implicar el conjunt de la societat en la resposta enfront de la violència contra la infància i l’adolescència, i tracta de revertir la invisibilització d’aquesta mena de situacions que es troba moltes vegades darrere de la seua pròpia reproducció”, ha indicat.

Coordinador en els centres educatius

A més, crea una nova figura, la del coordinador de benestar i protecció en els centres educatius, on s’estableixen protocols d’actuació enfront d’indicis d’assetjament escolar, ciberassetjament, assetjament sexual, violència de gènere, suïcidi, autolesió i qualsevol altra forma de violència.

El termini de prescripció dels delictes greus contra menors no començarà a córrer fins que la víctima haja complit 30 anys. També es creen unitats especialitzades en les forces i cossos de seguretat, la formació especialitzada a jutges i fiscals i es fixen protocols de prevenció obligatoris en tots els centres de menors.

També et pot interessar

stats