El Consell de Ministres aprovarà dijous el tancament i el segellament de la plataforma de gas Castor

Ho ha anunciat Pedro Sánchez, que diu que compliran el compromís que tenen amb els pobles del Mediterrani.

El magatzem de gas Castor
El magatzem de gas Castor / Europa Press

El Consell de Ministres té previst aprovar aquest dijous el tancament i el segellament de la plataforma de gas Castor, que va provocar nombrosos terratrémols a la comarca del Baix Maestrat. Ho acaba d'anunciar el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez.

“Segellarem i tancarem definitivament Castor i complirem un compromís que tenim amb el Mediterrani i amb cadascun dels pobles del litoral”, ha dit el president.

Així, el Consell de Ministres donarà el vistiplau a l'expedient elaborat pel Ministeri per a la Transició Ecològica sobre el futur del magatzem subterrani de gas Castor, situat enfront de les costes de Vinaròs, que implicarà el desmantellament de les instal·lacions i el segellament dels pous. Uns treballs que durà a terme l'empresa Enagas. 

La decisió de posar el magatzem en estat d'hibernació es va prendre el 2014 després dels sismes registrats a la zona al setembre de 2013. El 2017, el govern del Partit Popular va decidir no reobrir les instal·lacions davant del risc de nous terratrémols després de rebre un informe encarregat al MIT i a la Universitat de Harvard. Ara, a partir de dijous es farà el primer pas per al desmantellament definitiu de la instal·lació.

També et pot interessar

stats