El Consell de Ministres aprovarà aquest dimarts la revalorització de les pensions per al 2022

Es destinaran 6.500 milions d'euros per a l'actualització de vora 10 milions de pensions, segons ha anunciat Pedro Sánchez

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en una imatge recent
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en una imatge recent / I. Infantes (Europa Press)

El secretari general del PSOE i president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dissabte que el Consell de Ministres de dimarts procedirà a l'actualització de vora 10 milions de pensions per a l'any 2022. S'hi destinaran 6.500 milions d'euros.

Com a exemple, ha assenyalat que una pensió mínima de 637 euros en 2017 hauria cobrat aquest any 646 euros amb el model dissenyat pel PP, però que amb el nou passarà a ingressar cada mes 720 euros, 74 més que sense la reforma.

En el cas de les pensions mitjanes o de viduïtat, en comptes dels 649 euros de fa quatre anys, enguany passaran a 711. En el cas d'una pensió mitjana de jubilació de 1.071 euros el 2017 s'incrementarà aquest exercici fins a 1.112, euros, per sobre dels 1.085 que rebria si continuara vigent el model implantat pels populars.

Sánchez ha fet aquest anunci en un acte polític del PSOE que ha tingut lloc a la fira de mostres de Gijón, mentre desenes de ramaders i treballadors d'Alu Ibèrica, una factoria d'alumini, es manifestaven a les portes.

També et pot interessar

stats