El Consell de Ministres aprova una nova línia d'avals ICO per a empreses de 40.000 milions

Finançaran projectes que giren entorn dels eixos de sostenibilitat ambiental i digitalització.

El president i els quatre vicepresidents del govern espanyol durant el Consell de Ministres de dimarts passat
El president i els quatre vicepresidents del govern espanyol durant el Consell de Ministres de dimarts passat / Efe.

El Consell de Ministres formalitzarà aquest dimarts l'acord per a posar en marxa la nova línia d'avals de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) de 40.000 milions d'euros per a empreses, després que la primera línia de 100.000 milions d'euros s'haja esgotat i continuen existint necessitats de finançament.

Aquesta nova línia de crèdits estarà destinada no sols a finançar les necessitats de liquiditat, sinó també a impulsar l'activitat inversora en aquelles empreses que prioritzen la sostenibilitat mediambiental i la digitalització.

El 97% d'operacions corresponen a pimes i autònoms

Fins dimecres passat, les últimes dades disponibles, la línia d'avals de l'ICO ja desbloquejada havia mobilitzat 91.479 milions d'euros en finançament, dels quals pimes i autònoms han protagonitzat el 97% d'operacions, amb una mobilització de més de 50.800 milions en avals i de més de 62.500 milions en accés a liquiditat per a afrontar les necessitats diàries empresarials.

Per part seua, la resta d'empreses han sigut avalades amb 18.760 milions d'euros i han sigut finançades amb més de 27.900 milions d'euros. Tot aquest finançament ha arribat al teixit productiu a través de 734.163 operacions tramitades a través de les entitats financeres.

També et pot interessar

stats