El Consell de Ministres aprova un pla per a commemorar el 80 aniversari de l'exili republicà

L'objectiu és retre homenatge als milers d'espanyols que van haver de fugir del franquisme.

EFE
EFE / BALLESTEROS

El Consell de Ministres ha aprovat la creació d'una comissió interministerial per a commemorar el pròxim any el 80 aniversari de l'exili republicà espanyol que va provocar el final de la Guerra Civil espanyola.

Aquesta reunió del Consell de Ministres l'ha presidida la vicepresidenta, Carmen Calvo, ja que el cap del govern espanyol, Pedro Sánchez, es troba a Guatemala participant en el XXVI Congrés Iberoamericà.

En la roda de prensa posterior al Consell de Ministres, la portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, ha justificat la necessitat de retre homenatge als milers d'espanyols que van haver de fugir del franquisme. "És una qüestió que ha de rebre la justícia que es mereix pública i l'homenatge que es mereixen els espanyols que van haver d'eixir del seu país", ha argumentat Celaá.

Mesures contra el narcotràfic i la immigració irregular

La sessió de hui del Consell de Ministres també ha aprovat un pla per al Campo de Gibraltar que arreplega mesures en benefici de la zona i involucra huit ministeris, que hi faran diferents inversions. El pla inclou mesures policials, educatives i socials en la lluita contra el narcotràfic i la immigració irregular.

En la roda de premsa posterior a la reunió del gabinet, el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha explicat el treball transversal dels diferents departaments, coordinats per la vicepresidència del govern espanyol, i ha precisat que solament del seu ministeri s'invertiran "més de 21 milions".

En relació amb la immigració, el govern espanyol ha autoritzat la Direcció General d'Integració i Atenció Humanitària la concessió d'una subvenció directa a la Creu Roja Espanyola per import de 32 milions d'euros per a la realització d'actuacions d'atenció humanitària a persones immigrants.

Paga extra de Nadal de les pensions

Al Consell de Ministres, l'estat espanyol ha aprovat també un préstec de 6.330 milions d'euros a la Tresoreria General de la Seguretat Social per a abonar la nòmina de les pensions de novembre, que inclou la paga extra de Nadal.

Isabel Celaá ha explicat que l'import total de la nòmina de novembre ascendeix a 18.000 milions d'euros i ha dit que el govern socialista es va trobar amb un fons de reserva amb 8.000 milions d'euros, enfront dels 67.000 milions que tenia quan va arribar el PP a la presidència.

També et pot interessar

stats