El Consell de Ministres amplia les línies ICO, crea un fons per a les empreses estratègiques i aprova el pla Renove 2020

El Consell de Ministres extraordinari dona llum verda a iniciatives per a estimular l'activitat empresarial per 50.000 milions d'euros.

Pedro Sánchez, aquest divendres després de la signatura del pacte per l'ocupació
Pedro Sánchez, aquest divendres després de la signatura del pacte per l'ocupació / Efe

Un Consell de Ministres extraordinari donarà llum verda aquest divendres a la creació d'un fons dotat amb 10.000 milions per a rescatar empreses amb problemes de solvència així com una nova línia d'avals de fins a 40.000 milions per a impulsar la inversió empresarial.

Aquestes mesures econòmiques s'emmarquen en l'acord que va arribar dijous l'executiu amb els agents socials, firmat aquest divendres en un acte a la Moncloa. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha destacat, durant la intervenció posterior a la signatura del pacte, l'aposta per una economia “verda, digital i inclusiva”.

El fons de rescat dependrà del Ministeri d'Hisenda i permetrà que l'Estat entre de manera transitòria en el capital d'empreses privades viables que presenten problemes de solvència generats per la crisi després de la pandèmia de la Covid-19.

En el cas de la línia d'avals de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO), de fins a 40.000 milions d'euros, es llançarà amb l'objectiu d'impulsar la inversió empresarial i com a via per a contribuir a la recuperació de l'economia i l'ocupació.

Aquests avals són independents de la línia de 100.000 milions habilitada anteriorment perquè les empreses afrontaren, principalment, problemes de liquiditat generats per la parada de l'economia després de decretar-se l'estat d'alarma per a frenar l'expansió del coronavirus.

També et pot interessar

stats