El Consell de l’Horta blinda la preservació del cinturó verd de la ciutat

El consorci promou el consum de quilòmetre zero i mesures per a incentivar el relleu generacional i frenar l’abandó de terres.

VÍDEO | El Consell de l’Horta blinda la preservació del cinturó verd de la ciutat

El Consell de l’Horta ha cobrat forma per a blindar “la preservació i pervivència del cinturó verd de la ciutat”. La consellera d’Agricultura, Mireia Mollà, juntament amb l’alcalde de València, Joan Ribó, i el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, han signat la constitució d’aquest consorci, que treballa per la continuïtat del camp valencià i la producció agrícola de proximitat. 

“Durant molts anys s’ha donat l’esquena a l’horta, i amb la creació del consorci es reivindica aquest espai tan nostre i es recupera una necessària connexió amb la terra”, ha assenyalat Mollà durant l’acte que ha tingut lloc en l’Agromuseu de Vera. Aquesta primera reunió suposa la posada en marxa formal d’un projecte que dissipa les amenaces sobre el terreny, en la mesura que el seu objecte és el de garantir la pervivència i promoure la dinamització de les activitats agràries a l’horta de València. 

Dins d’aquestes actuacions s’emmarquen, entre altres, el consum quilòmetre zero, el diàleg per a atendre les necessitats dels agricultors, incentivar el relleu generacional i frenar l’abandó de terres. Així mateix, la constitució del Consell de l’Horta, que s’ubicarà a l’Alqueria del Moro, és un pas previ a l’obertura del projecte a més entitats públiques i privades.

També et pot interessar

stats