El Consell instal·larà 2.000 contenidors grocs nous el 2021

Es tracta d'evitar el col·lapse del servei després de l'augment del 17% en el reciclatge envasos lleugers.

Amb la crisi sanitària ha augmentat en un 17% el reciclatge d'envasos lleugers
Amb la crisi sanitària ha augmentat en un 17% el reciclatge d'envasos lleugers

El ple del Consell ha aprovat aquest divendres el decret llei pel qual es declara com a servei públic de titularitat autonòmica la selecció i classificació d'envasos lleugers, a proposta de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

La Generalitat destaca que aquest decret llei és una norma necessària per a assegurar la prestació d'un servei declarat essencial durant l'estat d'alarma i inclou, entre altres mesures, la instal·lació de 2.000 contenidors grocs més durant 2021 per a evitar el col·lapse, a causa de l'increment de fins a un 20% dels envasos lleugers que ha provocat la crisi sanitària. També acomoda la situació jurídica de Vaersa d'acord amb les recomanacions del Consell Jurídic Consultiu.

A més, consolida i pretén establir les bases de la classificació d'alumini, acer i plàstics lleugers a la Comunitat Valenciana (envasos monodosis inferiors a 33 cl), sobre els quals la iniciativa privada no ha mostrat interés en els més de vint anys de sistema nacional de gestió d'envasos i per als quals Vaersa ha desenvolupat una nova línia pionera a Espanya.

També et pot interessar

stats