El Consell insisteix en l'alliberament de l'AP-7

Reclama la gratuïtat de la via perquè els valencians "ja n'han pagat amb escreix el cost".

Un dels peatges de l'AP7
Un dels peatges de l'AP7

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, i el senador de Compromís, Carles Mulet, han exigit al Ministeri de Foment que garantisca la gratuïtat de l'AP-7 davant dels dubtes que hi ha sobre què passarà amb aquesta infraestructura quan acabe la concessió el 31 de desembre de 2019. La petició arriba després que el ministre de Foment, José Luis Ábalos, anunciara ahir que encara no està clar que l'AP-7 siga una via gratuïta a partir de l'1 de gener del 2020

Oltra ha subrallat que la postura de l'executiu valencià pel que fa a l'AP-7 és "clara" i passa per la "liberalització" de l'autopista perquè "els valencians i els usuaris" d'aquesta via ja l'han pagada amb escreix. A més, ha assenyalat que, ja que la consellera d'Obres Públiques, María José Salvador, ha sol·licitat una reunió amb el ministre, "el més cortés" i, també per "lleialtat institucional", és "esperar a veure què diu el ministre i després valorar amb coneixement de causa quina és la seua proposta". 

Per la seua banda, Mulet ha qualificat aquesta incertesa de "traïció per als valencians i les valencianes" i ha remarcat que es tracta d'una falta del compromís del govern central amb la Comunitat Valenciana.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, també s'ha pronunciat al respecte i ha intentat justificar la intervenció d'Ábalos explicant que potser el ministre feia referència a la necessitat d'instaurar en un futur "un sistema de suport financer" per a mantindre aquest tipus de vies.

També et pot interessar

stats